Tulityökorttikoulutus

Karttaa ei ole saatavissa

Päiväys ja aika
17.03.2020
08:00 - 16:00

Tapahtumapaikka
ABC Pieksämäki

Paikkoja vapaana:
7

Kategoriat


Kuvaus

Tulityöt ovat erityistä vaaraa aiheuttavia töitä. Tulityökoulutuksen aikana oppii mitä asioita tulee huomioida ennen tulitöiden aloittamista, niiden aikana sekä jälkeen

Vuodesta 2016 alkaen tulityökorttikoulutus sisältää myös katto- ja vedeneristysalan tulityökorttikoulutuksen. Koulutus muuttui myös kansainvälisemmäksi ja nykyään tulityökortti on voimassa Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa. Pohjoismaisten palontorjuntaliittojen hyväksymä tulityökortti hyväksytään myös Suomessa.

Koulutuksen kesto: 

Kahdeksan (8) tuntia.

Koulutuksen hinta:

119 € + alv. Hintaan sisältyy aamu- ja iltapäiväkahvit, lounas ja tulityökorttikoulutuksen hyväksytystä suorittamisesta.

Ammattipätevyysmerkintä:

Tulityökorttikoulutusta ei ole hyväksytty osaksi kuljettajan ammattipätevyyden jatkokoulutusta eikä siitä ole mahdollista saada kuljettajan jatkokoulutuksen ammattipätevyysmerkintää.

Pätevyyden voimassaolo:

Tulityökortti on voimassa viisi (5) vuotta. Tulityökortti uusitaan käymällä viiden vuoden välein kahdeksan (8) tunnin tulityökurssi sekä suorittamalla kurssikoe.
Tulityökorttikoulutuksessa opit ennaltaehkäisemään tulityöonnettomuuksia. Tunnet tulityökurssin jälkeen keskeisen ohjaavan lainsäädännön ja ohjeistuksen sekä eri osapuolten vastuut. Ymmärrät myös tulityön ennakkosuunnittelun ja tulityöluvan merkityksen sekä osaat tehdä työn turvallisesti.

Tulityökorttia tarvitset erityisesti:

  • rakennustyömailla
  • teollisuudessa
  • lukuisissa asennustöissä

Tulityövartijalta edellytetään työn vaatimaa turvallisuuskoulutusta ja suositellaan, että hänellä on voimassaoleva tulityökortti. Myös tulityöluvan myöntäjällä on oltava voimassa oleva tulityökortti.

Tulityökurssin sisältö:

  • Tulityöt turvallisesti
  • Vastuut ja velvollisuudet
  • Tulityön vaarojen tunnistaminen
  • Turvatoimet eri toimintaympäristöissä
  • Toiminta onnettomuustilanteessa
  • Käytännön harjoittelu (alkusammutus)
  • Kurssikoe

Tulityökoulutus sekä katto- ja vedeneristysalan tulityökoulutus:

Tulityökoulutus sekä katto- ja vedeneristysalan tulityökoulutus yhdistyivät 1.1.2016. Ennen vuotta 2016 suoritettu koulutus on voimassa kortissa mainitun ajan ja oikeuttaa tekemään vain kortin mukaisia tulitöitä: tulityökortti oikeuttaa tekemään vain tulitöitä, ja kattotulityökortti (musta kortti) vain katto- ja vedeneristysalan tulitöitä. Sama rajoitus koskee myös tulityöluvan myöntäjiä.

Ilmoittaudu

Tämän tapahtuman varaus on suljettu.